υμπατριωτες για σας δεν εχει καμια χρησιμοτητα η καταγωγη σας απο τον Ηρακλη αν δεν κανετε εκεινα για τα οποια αναδειχτηκε εκεινος ο πιο ενδοξος και ο πιο ευγενης." ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΓΡΑΙΚΟΛΥΓΟΥΡΙΔΕΣ!!!


Ειναι οι σημερινοι ελλαδιτες συνεχεια των Αρχαιων Ελληνων?Ο,τι και να ειπωθει αν δεν παρατεθουν επιχειρηματα ειναι καλυτερα να σταματησουμε εδω και να αρχισουμε να μιλαμε για την Α.Ε.Κ. και τον Ολυμπιακο.Για να δουμε ομως ΣΗΜΕΡΑ τι συμβαινει με τους κατοικους της Ελλαδος και φυσικα αν θελουμε να δουμε σοβαρα καποια θεματα και οχι η διαθεση μας και η αντιληπτικοτητα να κυμαινεται σε ποδοσφαιρικες κλιμακες ας αναλυσουμε....
Το θεμα εδω προκυπτει υστερα απο μια κινηση καποιων αλλοδαπων και οχι μονο φιλΕλληνων,οι οποιοι ειναι επιστημονες και εδω και δεκα χρονια εχουν επιλεξει να ζουν στην Γαυδο προσπαθωντας να πλησιασουν τα αρχαιοελληνικα προτυπα ζωης και συμπεριφορας.Στα πλαισια αυτα,προτείνουν μεσω της ιστοσελιδας τους στον δημαρχο του νησιου την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου – Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. – στη Γαύδο και εξηγούν: "Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια. Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές αναπαραστάσεις αρχαιων μυστηριων. Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου".

Σε επιστολή τους δε προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν: "Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ".
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...Διαβαζουμε σε σχετικο αρθρο..

"..Βαθιά υποκριτική είναι η στάση της ελληνικής εκκλησίας και πολιτείας ως προς το θέμα των δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της θρησκευτικής ελευθερίας.
Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς απο τις αρνητικές δηλώσεις και αντιδράσεις για το θέμα που ανέκυψε με την πρόταση ανέγερσης ναού αφιερωμένο στον Απόλλωνα στην Γαύδο.
Πρόκειται για μια πρόταση Ελλήνων και ξένων που σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν: "Η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων. Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη. Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής".
Με ποια λογική η υπεύθυνη πολιτεία αρνείται την κατασκευή ενός ναού της θρησκείας των προγόνων μας (και το λεμε αυτό εμείς που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι) στην Γαύδο και την ίδια ώρα προσφέρει δημόσια γή και χρήμα για την κατασκεύη τζαμιού στην πρωτεύουσα του κατά 96% Χριστιανών ελληνικού κράτους;
Την ίδια ακριβώς στάση κρατά και η εκκλησία με τον Μητροπολίτη Κισσάμου που υπάγεται η Γαύδος να δηλώνει πως σκοπός του ναού αυτού είναι "'Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας".
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος".

«Είναι προσβολή για τον τόπο μας και δεν θα πρέπει οι αλλοδαποί ούτε να σκέπτονται, ούτε να συζητούν τέτοιες απόψεις», λένε από την πλευρά τους ο ιερέας της Γαύδου, παπά Μανόλης Μπικογιαννάκης, ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του νησιού. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, στην οποία ανήκει διοικητικά η Γαύδος, καλεί το ποίμνιο σε διαρκή επαγρύπνηση απέναντι στο φαινόμενο «πνευματικής ύφεσης και παρακμής», όπως αναφέρει.

«Αντί των ειδώλων, τους πρότεινα να οικοδομήσουμε έναν ναό αφιερωμένο στο Απόστολο Παύλο, που πέρασε από τη Γαύδο, καθώς επίσης να βρουν ένα σπήλαιο και να αναβιώσουν τον ιστορικό μύθο της Καλυψώς. Εκείνοι, όμως, και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητικοί», δήλωσε ο ιερέας της Γαύδου.

Ομόφωνη καταψήφιση της πρότασης για την ίδρυση του ΠΙΦΕΑΑ και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα στη Γαύδο από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου στη συνεδρίαση της 6.2.2011

Ώρα: 11.30 προ μεσημβρίας
Σήμερα, Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, έλαβε χώρα η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης του ΠΙΦΕΑΑ και της κατασκευής του Ναού του Απόλλωνα.

Κάθε ομιλητής είπε ότι, σαν απλός πολίτης, βρίσκει την πρόταση καλή, μια και αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή στο πολιτιστικό κλίμα του νησιού. Εν τούτοις, ως αντιπρόσωποι των Αρχών και Έλληνες πολίτες που ακολουθούν τους ισχύοντες νόμους της χώρας, έκριναν σύσσωμα το προτεινόμενο εγχείρημα ως απολύτως απορριπτέο αυτή τη χρονική στιγμή.

Έπειτα από ψηφοφορία, το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε αρνητικά και απαγόρευσε τη συνέχιση των εργασιών του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. στη Γαύδο. Επιπλέον, πρότειναν να διαγραφεί η σχετική ιστοσελίδα από το διαδίκτυο.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μητροπολίτη Σελίνου και Κισάμου, Αμφιλόχιο, ο οποίος φέρεται να είπε σε σχέση με το χτίσιμο του ναού:

"Αν επιτρέψετε στους Ρώσους να κάνουν αυτό, θα σας κλείσουν φυλακή όλους γιατί είναι παράνομο, και δεν μπορούν να κάνουν το Δωδεκάθεο στη Γαύδο."............

Ξεκαθαρα και σταρατα..Ο Κοσμας ο Αιτωλος ειπε μια μεγαλη αληθεια..Η' θα εισαι Ελληνας η' Χριστιανος!Μια προταση που τονιστηκε επανηλειμενως απο μεγαλους ανθρωπους οπως ο Βενιζελος και γενικοτερα οσοι ενδιαφερθηκαν να ξεφυγουν απο την αγνοια και την αηδια του ..ποιμνιου!Ειναι δυο κοσμοθεωρειες ο Ελληνισμος και ο χριστιανισμος αντιδιαμετρικα αντιθετες,και μεγαλυτερη τερατωδια απο αυτο το μιασμα που αποκαλειται ελληνοχριστιανικος πολιτισμος δεν θα μπορουσε να σκαρφιστει ανθρωπος!
Η θρησκεια των Ελληνων ειναι η αλλη οψη της τεχνης τους.Ειναι η μονη θρησκεια στην ανθρωποτητα που την ουσια της την σημαδευει η αληθεια της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.Ειναι η μονη που σε αναγκαζει να την παρεις σοβαρα γιατι σχετιζεται διαλεκτικα με τη επιστημη και την αληθεια.
Απο την αλλη,ο χριστιανισμος,οικοδομει εναν κοσμο που στηριζεται στην υποθεση και στην φαντασια και οποιοδηποτε δεδομενο των χριστιανων δεν θα βρει την εφαρμογη του μεσα στην κλιμακα της φυσης.Το οργανο της μελετης τους ειναι η φαντασια και το συναισθημα με απολυτη διαθεση δογματισμου και αντιεπιστημονισμου.Και για οσους δεν γνωριζουν,γιατι οι πραγματικοι χριστιανοι γνωριζουν,ο Αυγουστινος,αυτος ο μεγαλος θεωρητικος των χριστιανων,ελεγε βροντερα πως Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΗΛΑΔΗ!!Ηξερε ο ανθρωπος..
Οπως λοιπον ειχε πει και ο Στρατης Μυριβηλης πως δεν υπαρχουν Ελληνες κομμουνιστες διοτι οταν καποιος γινει συνειδητοποιημενος κομμουνιστης παυει να ειναι Ελλην(η εθνικη ενοτητα ειναι μια παγιδα,οι προλεταριοι δεν εχουνε ΠΑΤΡΙΔΑ!Κομ.Μανισφεστο!!!)ετσι μας υπενθυμιζει η παγκοσμια ιστορια και για τον χριστιανισμο.Η' Ελλην θα εισαι η' χριστιανος!!(Κοσμας Αιτωλος)Βεβαια μην ξεναμε οτι τα δυο πιο πανω συστηματα(κομμουνσιμος και χριστιανισμος) εχουν κατι κοινο....κοινη εβραικη προελευση!!!...
Και βεβαια μην ξεχναμε και τους αφορισμους της εκκλησιας της ελλαδος και της αγαπης...
Σε όσους ασπάζονται τις διδασκαλίες των Ελληνων και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις μάταιες θεωρίες τους και τις πιστεύουν ως αληθινές, και μάλιστα ωσάν αυτές να περιέχουν τη βεβαιότητα, και παρασύρουν σ’ αυτές άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά και τις διδάσκουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τρεις φορές ανάθεμα.
7η Οικουμενικη συνοδος..
Το αποτελεσμα ολων των ανωτερω...
"Μέσα στη χώρα, μέσα στην παιδεία δηλαδή και την παράδοση μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί που οι έξω από τη χώρα μας βλέπουνε ποντίκια. Θαρρούμε πως είμαστε τα παιδόγγονα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες που βρεθήκανε σε κάποια ασήμαντα Μασταβά. Γιατί; Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι 'τη: νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι. Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα, θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα. Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δε γεννούν. Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής: ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σα να είμαστε εβραίοι. Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά. Στην πιο απλή διατύπωση, σημαίνει νά 'σαι τουρκόγυφτας, και να ζητάς να σε βλέπουν οι άλλοι πρίγκιπα. Σημαίνει νά 'σαι η μούμια των Μασταβά, και να ζητάς από τους ευρωπαίους να σε βλέπουν ιδιοκτήτη της Ακρόπολης. Σημαίνει να σε θωρείς λιοντάρι, και οι ξένοι να σε λογαριάζουνε πόντικα."Λιαντινης

Φιλε αναγνωστη,δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει λογικη.Πως μπορουν ανθρωποι που καταδιωκουν και χλευαζουν την ιστορια μας και την παραδοσης μας,υποστηριζοντας μαλιστα ενα εχθρικο για τον Ελληνισμο συστημα,να τολμουν να αυτοαποκαλουνται ...Ελληνες!!!Αντι να νοιωθουμε περηφανοι που αναγνωριζει η ανθρωποτητα ολη την πνευματικη κληρονομια των Ελληνων,και υπαρχουν ανθρωποι που αγαπανε την Ελλαδα,τους κυνηγαμε με μισος.Ειναι η απολυτη παρανοια,να μισουμε τον Διονυσο και τον Απολλωνα και να εκθειαζουμε και να προσκυναμε τα εβραιοσκυλα!!!
Σεβομαι τον Ιησου για αυτο που ηταν και κυριως για αυτα που επραξε,ασχετα απο το αν διαφωνω σε καποια θεματα,και δεν εχει κανενας δικαιωμα να κατακρινει καποιον που πιστευει στον χριστιανισμο εφοσον δεν ενοχλει κανεναν.Αλλα το να υπαρχει αυτη η μισαλλοδοξια και το μισος για την Ελλαδα μεσα σε αυτον τον τοπο,ειναι προτιμοτερος ο αφανισμος!Και υπαρχουν πολλοι,που ευκολα απο τον καναπεδακο τους ειρωνευονται την αυτοχειρια του Λιαντινη διατυπωνοντας διαφορες..φιλοσοφιες!
Την στιγμη λοιπον που φτιαχνονται τζαμια στην Αθηνα,η εκκλησια απειληται απο τον Ναο του Απολλωνα.....Ορθα ομως απειληται γιατι αυτη ξερει.Ξερει πως ο ελλαδικος κομος ειναι πλανεμενος και αν ξυπνησει .."ουαι και αλλοιμονο.."
Γι'αυτο λοιπον,αναρωτηθητε,ανεξαρτητα απο τον αν πιστευετε στον χριστιανισμο η' οχι,απο που προερχεται αυτη η παλη κατα του Ελληνισμου..Οποιος ψαχνει βρισκει..οι υπολοιποι ας κανουν πορειες με τις ενοριες τους για τις ταυτοτητες και να κατεβουν στον δρομο οταν ξαναπαρουμε το euro!!
Ειναι πραγματικα πολυ κριμα που ειμαστε μονο για λυπηση...
Υ.Γ.1(Για το επιπεδο της βλακειας των ελλαδιτων το Δ.Ν.Τ. ειναι υπερβολικα φιλεσπλαχνο..)
Υ.Γ.2Για τους κρητικους...Ιεζεκιηλ κεφ ΚΕ 16-17: «Και εξολοθρευσω Κρητας και απολω (καταστρεφω) τους καταλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν και ποιησω εν αυτοις εκδικησεις μεγαλας, και επιγνωσονται (να... συνερθουν οι Κρητες) διοτι εγω Κυριος εν τω δουναι την εκδικησην μου επ’αυτους... (τους Κρητικους)»

5 σχόλια:

  1. οι "απροσκυνητοι" κρητικοι δολοφονουν ανυπερασπιστες γυναικες στις "περιφημες' ΒΕΝΤΕΤΕΣ τους [διαβασα στο διαδικτυο αναλογη εραυνα] αλλα οταν ερχεται η ΩΡΑ να αναμετρηθουν με τον εβραιο-παπα κλανουν σκονη!
    Δεν ειναι δυνατον να μην διερωτηθη κανεις του δημοτικου συμβουλιου "γιατι ενοχλουνται" απο τους ναους των Ελληνων

    ουστ κρητο-κοπροσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην κανουμε αοριστες γενικευσεις.Ετυχε οσους κρητικους εχω γνωρισει να ειναι παρα πολυ καλοι ανθρωποι,πραγματικα παλληκαρια και πανω απο ολα Ελληνες.Νομιζω δεν εχει να κανει με καταγωγη και καλο ειναι να μην δημιουργουμε εθνικες εριδες παρα μονο εθνικη συσπειρωση.Αν αρχισουμε ο ενας να κατηγορει τον αλλο,καηκαμε για αλλη μια φορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
    OI ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ!!!!!
    ΕΥΡΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η' θα είσαι Έλληνας η' Χριστιανός!
    Δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου για την καίρια ανάρτηση και ανάλυση σας σχετικά με τις δύο και μοναδικές σε παγκόσμια κλίμακα διαμετρικά αντίθετες αντιμαχόμενες κοσμοθεωρίες, αυτή του Ελληνισμού και του Εβραιοχριστιανισμου. Το ΦΩΣ ενάντια στο ΣΚΟΤΟΣ
    Τώρα το πως καταφέρνουν οι διάφοροι επιτήδειοι τηλεπαρουσιατζήδες να θησαυρίζουν λανσάροντας ένα μπασταρδεμένο ελληνοχριστιανικό πολιτισμό είναι άξιον απορίας του επικρατούντος πνεύματος της εποχής μας .
    Παρακαλώ όπως σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού τουλάχιστον να σβήσετε της ύβρης για τους Κρήτες από το σχόλιο του ανόητου ανωνύμου.
    Όσο για το θέμα της βεντέτας μάλλον άκουσε (από ανάλογη έρευνα στο διαδίκτυο !) για το ένα και μοναδικό σχετικό περιστατικό το οποίο έχει ξεφύγει από τα όρια και τους άγραφους νόμους της βεντέτας, έχοντας εξελιχθεί σε ένα αποτρόπαιο ξεκλήρισμα δίχως όρια δύο οικογενειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια.Σχετικα με το αιτημα να διαγραφει το σχολιο του ανωνυμου,ειμαι αντιθετος διοτι πιστευω πως παραμενει στα πλαισια της διατυπωσης μιας θεσης,περιεχοντας ωστοσο προσβλητικα λογια για τους κρητικους.Θεωρω το να διαγραφει το σχολιο ειναι ενδειξη αδυναμιας και λανθασμενης αντιμετωπισης.Ο καθενας εχει κριση και μπορει να διακρινει το ορθο απο το λαθος.Η αληθεια μισει την υπερασπιση και η μονη ορθολογιστικη μεθοδος ειναι η παραθεση επιχειρηματων και οχι η αποφυγη με μια απλη διαγραφη.Αυτο ειναι το πλεον ευκολο..Οι Κρητικοι δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσουν σημασια αφου παντα η αληθεια υπαρχει και φωτιζεται μονη της για οποιον ψαχνει.Μην ξεχναμε και τον Σωκρατη που μας υπενθυμιζει πως ουδεις εκων κακος.Κανεις δεν ειναι κακος παρα μονο επειδη αγνοει φαινεται ετσι...
    Παρεπιπτοντως,ευχαριστω τα δυο κρητικα φιλαρακια μου που παρευρεθησαν στο γλεντι του γαμου μου,και με τον χορο τους και την παρουσια τους με τιμησαν,με εκαναν περηφανο και αφησαν ενα ολοκληρο μαγαζι αφωνο απλα να τους θαυμαζει!!!!Σας ευχαριστω παρα πολυ απο καρδιας....Θα σας θυμαμαι για οσο υπαρχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή